Denna veckans favorit var helt klart denna asieninspirerande tunnbrödsrullen. Den var fräsch med bra struktur och tillsammans med chilimajon blev det riktigt bra.
Recept
600g fläskytterfilé
1 citrongräs
1 vitlöksklyfta
1 msk strösocker
1 tsk salt
1 msk fisksås
1 tsk tahini
1. Strimla köttet och lägg i en skål. Blanda övriga ingredienser och häll höver köttet
Blanda väl så allt kött blir täckt. Låt stå en stund och sjunka in
 
300g kålrabbi
1äpple (granny smith)
2 st salladslökar
1 färsk jalapeño
1 msk färskpressad lime
1 tsk ättiksprit 12%
1 tsk strösocker
1 krm salt
1. Skala och strimla kål och äpple och lägg i en skål. Dela och kärna ut
chilin och skiva den och salladslöken tunnt
2. Blanda limejuice, ättika, saltoch strösocker och thäll i skålen. Blanda!
 
Libabröd
Jordnötter
1.  Stek kättet i lite olja och fördela allt i ett libabröd, häll på krossade jordnötter och chilimajo och vik ihop
 

Kommentera

Publiceras ej